Har du brug for en ny fagforening?

sdg6

I Danmark har der efterhånden været frit fagforeningsvalg i mange år. Det betyder altså at du kan vælge at stå i lige præcis den fagforening du vil, men kan det egentlig betale sig at skifte fagforening.

Det kan du blive klogere på her i artiklen. 

Hvad der er sparet er tjent

Måske har du før stødt på ordsproget, hvad der er sparet er også tjent, og det er ganske korrekt, nogle gange er det bare ikke altid at det du sparer lige nu og her er godt tjent på den lange bane.

Selvom der er frit fagforeningsvalg så kan det nemlig godt være at du har bedst af at blive hos din nuværende fagforening, det ved kun du, da din situation altid vil være unik.

Men du kan læse mere om fagforeningsskift her og finde ud af om det er noget for dig.

At skifte fagforening er selvfølgelig en vigtig del af det at få styr på sin økonomi, men der er også andre måder at spare penge på hvis ikke et fagforeningsskifte er noget for dig.

 Lommeregner og papir

Hvad betaler du for?

For at se på om det kan betale sig for dig at skifte fagforening, så er du nødt til at kigge på hvad det er du betaler for i dag. Du kan spørge dig selv om nogle af disse ting: 

 

  • Føler du at din fagforening hjælper dig?
  • Får du nogle særlige medlemsfordele ud af at være med i fagforeningen?
  • Stoler du på at du kan få hjælp hvis du har brug for det?
  • Støtter din fagforening et politisk parti du er enig med dem i?
  • Gør din fagforening noget godt for din branche som du gerne vil støtte op om?
  • Kan en anden fagforening tilbyde det samme?

Først når du ved hvad du betaler for, kan du nemlig vurdere om det er for dyrt, og om det giver mening for dig at spare penge ved at skifte til en anden fagforening.

Hånd med penge

Hvor meget kan jeg spare?

Hvor meget du kan spare ved at skifte fagforening kommer selvfølgelig helt an på din nuværende situation, og din nuværende fagforening. Der er ca. 1000 kr. til forskel på den dyreste og den billigste fagforening i Danmark.

Find prisen på den fagforening du overvejer at blive medlem af, og sammenlign den med prisen på din nuværende fagforening, så kan du hurtigt regne dig frem til om den årlige besparelse er på 500 kroner eller på 5000 kroner.  

Det er nemt at skifte fagforening

At skifte fagforening er relativt nemt, så hvis du har holdt dig tilbage fordi du var bange for at det var besværligt, så er det blot at kaste dig ud i det.

Din nye fagforening hjælper dig med det hele, og husk at A-kasse og fagforening ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen, men du skal selvfølgelig huske at nævne det hvis du gerne både vil skifte A-kasse og fagforening.

Du må ikke selv opsige dit gamle fagforenings- eller A-kasse-medlemsskab, da du så risikerer at stå uden dækning, men følg i stedet for vejledningen du får når du kontakter en ny fagforening og A-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *