Arbejdsløs? Sådan får du det bedste ud af det

sdg6

Det er hårdt at blive fyret, og det er hårdt at gå ledig uden at have noget at rive i. Langt de fleste ledige er mere end villige til at finde et arbejde, så de kan fylde dagen ud og tjene et formål. Men det kan være ekstremt demotiverende at komme ind i en lang ansøgningsproces, som måske tager rigtigt lang tid om at bære frugt. Her er det vigtigt, at du får en daglig rytme i din hverdag, så du har noget at stå op til, ligesom det er helt afgørende, at du fylder dine dage med dejlige ting. Dermed vil du opleve, at du får mere energi og overskud til at skrive ansøgninger igen.

venskaber

 

Dyrk motion

Motion sparker til både adrenalin og endorfiner i hjernen, og det betyder, at du bliver både gladere og får mere energi. Og det medfører helt automatisk, at du også får mere overskud. Dyrk noget motion hver eneste dag, men sørg for at finde noget, du godt kan lide at lave. Det er uden betydning, om det er hård fysisk styrketræning, en løbetur eller en lang, daglig gåtur i parken. Så længe du får rørt dig.

I samme åndedrag bør du også fokusere på at få ordentlig kost, så du fylder din krop med gode sager, der giver dig energi frem for at dræne dig.

Leg med ungerne

De fleste får et stort smil på læben af leg med børn. Børn er umiddelbare og siger præcis det, de tænker. De er kreative og idéfyldte, og det er rart for både voksne og børn at bevæge sig ind i børnenes univers, hvor ingen regler gælder, og hvor intet er sort eller hvidt.

Det gælder uanset, om det er far, mor og børn-legen, eller om det er en konkurrence om, hvem der kan klare flest ture på rutsjebane. Tillad dig selv at drømme dig lidt væk og nyd det uskyldige og finurlige univers, som børn er mestre i at opbygge.

Børn

Vær social

Noget af det værste ved at være arbejdsløs er, at du går rundt derhjemme uden at se andre mennesker i løbet af dagen. Det kan føles ensomt og tungt – særligt fordi alle du kender typisk går på arbejde. 

Hav derfor altid en masse aftaler i kalenderen om aftenen og i weekenderne, så du omgiver dig med gode mennesker. Det er helt afgørende, at du gør gode ting for dig selv, er sammen med andre mennesker og griner højt. Og hvem ved; måske dine venner og familie en jobmulighed i ærmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *