Et kæledyr kan give dig et mere balanceret arbejdsliv

sdg6

Nogle gange kan vi godt blive så optagede af at arbejde, at vi helt glemmer, at livet handler om mere end blot møder, kontordrama og deadlines. Så har vi brug for at blive mindet om, at det også er vigtigt at holde fast i os selv uden for arbejdet. Der er selvfølgelig mange måder at gøre dette på, og det handler meget om, hvad du har lyst til. Hvis du savner selskab og ansvar, kan et kæledyr være en rigtig god måde at skabe mere balance i dit arbejdsliv på. Så ved du, at der altid er én derhjemme, som venter spændt på dig.

Hvilket kæledyr skal du vælge?

Det er der naturligvis ikke noget endegyldigt svar på, for det handler først og fremmest om, hvilket dyr der passer til din personlighed. Hvis du godt kan lide tanken om at have en ven, som ser dig som kongen af universet, og som elsker dig helt og aldeles ubetinget, så er en hund et godt bud. Du skal dog være opmærksom på, at den skal luftes flere gange om dagen, og at den formentlig vil savne dig, når du er væk – især i starten.

hund løber

En kat passer bedre til dig, der godt kan lide et dyr, som ikke er fuldstændig underdanigt. Katten er er sin egen, og du kan sagtens risikere, at den slet ikke gider snakke med dig nogle gange. Til gengæld er den virkelig sjov, og mange kan slet ikke få nok af deres kats specielle personlighed.

En kanin er et lidt overset kæledyr hos voksne, men i virkeligheden egner den sig faktisk rigtig dårligt som børnekæledyr. På mange måder minder kaninen om katten personlighedsmæssigt, men den kan sagtens være langt mere snaksaglig, for kaniner er sociale dyr. Det anbefales faktisk, at du altid har to kaniner, hvis du ikke er hjemme hele tiden, for de bliver hurtigt ensomme.

Hvad hvis du har travlt?

Det er en god ide at være sikker på, at du har nogen i dit liv, som kan hjælpe dig med dyret, hvis du er presset på arbejdet. Hvis du for eksempel kommer sent hjem, vil de fleste dyr have brug for et besøg i løbet af dagen. Det kan også være, du har et arbejde, hvor du har mulighed for at tage dyret med af og til. Her er der selvfølgelig også forskel på dyr, for det er ikke alle, som elsker at blive flyttet rundt.

Dog kan en hund have det rigtig fint med at være med dig på eventyr. Bare sørg for at have hundeudstyr til bil, så er I klar til at tage på arbejde sammen. Det går selvfølgelig ikke, hvis du har et almindelig kontorjob, men der er altså nogle stillinger, hvor hunden godt kan komme med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *