Derfor bør tømrer overveje at skifte fagforening

sdg6

Fagforeninger er en nødvendig del af samfundet.  De er skabt for at sikre arbejderens vilkår over for arbejdsgiveren. Når du vælger din fagforening, er det dog vigtigt, at du ikke blot tager den første den bedste. Mange arbejdere vælgere blindt deres fagforening, fordi det er den deres bekendte er medlem af. Ligesom unge, der stemmer det samme som deres forældre uden yderligere omtanke. Fagforeningen er dit skjold mod dårligere vilkår, så derfor bør du vælge den med omhu. Specielt i en branche som tømrer, fordi arbejdet er fysisk opslidende. Fagforeninger kan være med til at sikre, at du får et ordentligt udbytte af dit hårde arbejde. Det er derfor en forspildt chance for mere tid med familien, bedre løn eller pension, hvis ikke du sætter dig ind i hvilken fagforening du tilhører samt hvorvidt det er den bedste for lige netop dig og dine interesser.

sammenhold

Arbejderen og arbejdsgiveren

Det er efterhånden en ældgammel historie, som først blev “nedskrevet” (læs kritiseret) af socialismens fader Karl Marx. Marx var specielt vigtig fordi hans indflydelse kom i en tid, hvor kapitalismens udvidelse ikke var kritiseret og i store sammenhænge overset. Arbejderne blev ifølge Marx snydt for løn af arbejdsgiverne, fordi deres arbejde havde større værdi end den de modtog i form af deres løn. Selvom det lyder som en selvfølge at arbejdsgiveren skal kunne tjene på sine ansattes arbejde, kan forholdet i nogle tilfælde komme ud af balance. Det bedste redskab imod en sådan udvikling er ifølge Marx solidaritet. Det er her, hvor fagforeningerne kommer ind i billedet. I en fagforening står arbejderne sammen om at kræve forandring. Hvis én arbejder kræver højere løn, kan han nemt afskediges, men hvis hele fabrikken strejker er det en anden sag.

hammer_og_soem

Fagforeninger for tømrer

Specielt fabriksarbejderne har en lang tradition for at være forenet under fagforeninger, eftersom de under den tidlige industrialisering var en groft udnyttet arbejderklasse. Deres fysiske belastning var også slem, ligesom det er tilfældet for mange ansatte i håndværkerbranchen. Hvis du bruger hele dagen på at behandle råmaterialer kan det betyde en stor fysisk belastning i det lange løb, og måske er dine lønningsvilkår ikke i overensstemmelse med belastningen. Derfor er det vigtigt at du genovervejer hvorvidt din fagforening er dygtig nok til at varetage dine interesser. Som sagt er det en hård tjans, at arbejde med byggematerialer dag ud, dag ind.  Så der er ingen grund til ikke at gå i dybden når du researcher fagforening. Hvis du er yderligt interesseret i dine og dine kollegers vilkår kan du tilmed melde dig ind i fagforening og være med til at forbedre disse vilkår. Det er nemt at blive medlem og det tilføjer et helt nyt element til tilhørsforholdet i din branche samt din arbejdsplads. Nå ja, og så vil dine kolleger elske dig for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *