Få energi og overskud til arbejdet

sdg6
Low Angle Photography of Man Jumping

En meget stor del af vores liv går med at arbejde, og uanset hvilket job du bestrider, kræver det energi, overskud og overblik. Særligt i vintermånederne oplever mange mennesker, at energien daler, og at trætheden sætter ind. Det skyldes naturligvis særligt, at det er mørkt en stor del af tiden, og når solen ikke er der til at give os et vitamin-boost, så daler energien helt automatisk. Der er dog et ret effektivt middel mod træthed, lavt energiniveau og manglende overskud – nemlig motion.

Derfor skal du motionere

Woman Sitting in Front of Macbook

Måske synes du, at det er både irriterende, kedeligt og anstrengende at motionere, og det kan være ganske væsentlige og overbevisende grunde til at blive liggende hjemme på sofaen. Men regelmæssig motion har en lang række af gode fordele, som faktisk kan give dig endnu mere energi. Og den energi har du brug for til at klare dagligdagens arbejde og gøremål. 

Faktisk er motion så effektivt for dit energiniveau, at du vil kunne mærke forskellen allerede fra din første træning. Du får nemlig en bedre fornemmelse i kroppen, hvilket automatisk giver dig en fornyet energi og et løftet humør. Ligeledes får du koblet fra, og hjernen holder en pause fra både arbejde og dagligdagens stress og jag. Ligeledes påvirker motion hjernens kemi, og det betyder, at du bliver gladere af at motionere.

Ligeledes gør god motion naturligvis også noget rigtigt positivt ved dit fysiske velvære, da du får en langt bedre kropsfornemmelse, og dit helbred bliver meget mere robust. 

Alt i alt får du langt mere energi til de mere stressende perioder og bedre humør og overskud til at klare en stresset hverdag på arbejde.

Sådan får du tid til at træne

Person Running Near Street Between Tall Trees

Træning er i høj grad en prioritetssag, og selvom du har en presset hverdag med meget arbejde og mange opgaver, er der altså altid tid til at træne, hvis du prioriterer det højt i dit skema. Og når det har de ovenstående fordele, er det meget vigtigt at prioritere ind i dit ugentlige skema. Lad være med at starte for hårdt ud og sats i stedet på at træne effektivt et par gange om ugen. 

Synes du, at det er svært at få tid til at komme ned i træningscenteret, kan du i stedet træne derhjemme eller prioritere et par ugentlige løbeture. På den måde kan du putte træningen ind i dit skema, præcis når det passer dig – og det er sværere at finde på undskyldninger for at lade være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *