Hvad skal du tænke over, hvis du pludselig mister dit job?

sdg6

En fyring kan skyldes rigtigt mange forhold, og behøver ikke nødvendigvis have noget som helst at gøre med dine evner og kompetencer. En fyring kan dog afføde mange frustrationer og bekymringer hos den, det går ud over. Så for at give lidt ro i maven, er her en kort liste over de ting, du bør overveje, når du er blevet opsagt fra dit arbejde.

Tal med din fagforening

Hvis du synes, at der er noget lunkent ved fyring, eller hvis du ikke er enig i begrundelsen for fyringen, bør du straks kontakte din fagforening. En fagforening er guld værd at have ved hånden i en fyringssituation, fordi de netop ved præcist, hvordan du kan og skal forholde dig til fyringen.

For det første kan de forklare dig, om fyringen er retmæssig, eller om den lader til at være usaglig. Er fyringen usaglig, kan de hjælpe dig ved at tage kontakt og forsøge at forhandle en aftale på plads med din tidligere arbejdsgiver og eventuelt gå videre med sagen, hvis det er anbefalelsesværdigt.

Det betyder, at du ikke skal foretage dig andet end at sætte din lid til fagforeningen. Selv hvis der ikke er noget at komme efter i forhold til fyringen, vil selv dén viden også kunne give dig ro i maven.

Tag et kig på dit budget

Du skal selvfølgelig have fundet et nyt job, men indtil du lander drømmejobbet, er du nødt til at se lidt på din økonomi. Du vil muligvis være på nedsat indtægt, indtil jobbet er i hus, og du ved ikke nødvendigvis, hvor hurtigt du vil kunne lande et nyt job.

Derfor er det også vigtigt at leve lidt ekstra fornuftigt økonomisk i en periode, indtil jobbet er hjemme. Har du for eksempel kun haft en smart bil på grund af jobbet, så skil dig af med den, eller køb en billigere version. Er du vant til at bruge mange penge på takeaway eller middage i byen, bør du skrue lidt ned i en periode. Forsøg også at lægge lidt til side til de dårlige tider.

Nyt job

Og så skal du have fundet et nyt drømmejob. Opret en jobagent på nettet, så du automatisk får besked, når interessante jobs bliver slået op. Tal eventuelt med en mentor, hvis du er i tvivl om, hvilken retning du skal gå. Noter ned, hvad du gerne vil, og hvad du ikke vil. Og gå ikke på kompromis. Drømmejobbet er derude.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *