Musik kan øge din arbejdsglæde

sdg6

Vidste du, at musik kan gøre en kæmpe stor forskel for din arbejdsdag? Faktisk kan den rigtige musik give dig mere energi til arbejdet, samtidig med at det kan højne kvaliteten af det arbejde, du udfører. Du får her 3 gode råd til at få allermest ud af kombinationen mellem arbejde og musik i ørerne.

1. Hvis du skal koncentrere dig

Photography of Woman Listening to Music

Når du sidder med en opgave, som kræver din dedikerede koncentration, bør du undgå musik, hvor tempoet er højt, og hvor der er dyb bas. Du bør også undgå podcasts og taleradio, da det er meget svært at koncentrere sig, når du samtidig skal lytte til en samtale. 

I stedet kan du vælge at lytte til noget stille musik, da denne type musik faktisk kan øge din koncentration. Det gælder, hvad end der er tale om et afdæmpet popnummer eller et stykke klassisk musik uden sang.

2. Hvis du skal slå hjernen fra

Woman Listening on Headphones

Her er der meget frit slag, da din hjerne netop ikke skal koncentrere sig synderligt. I sådanne tilfælde kan du fyre op for både podcasts og taleradio, ligesom du kan lytte til musik, hvor bassen er tung, eller hvor tempoet er højt. Således kan du her lytte til både techno, heavy metal, rap og hurtig pop. 

Hvis du for eksempel skal udføre et stykke arbejde, som du har lavet mange gange før, eller som slet ikke kræver nogen koncentration, så sæt din yndlingsmusik på. Det kan faktisk få dig til at arbejde meget mere effektivt, ligesom musikken gør dig glad og i godt humør.

3. Hvis du holder frokostpause

Person Playing Brown Guitar

Det er vigtigt at variere din musik, og hvis du er vant til at høre musik, mens du arbejder, så sørg for at holde en musikpause, når du holder frokostpause. Ørerne har brug for en pause, og din hjerne har også brug for ro. Hvis du derimod ikke hører musik, når du arbejder, kan du i stedet sætte musik på, når du spiser frokost. Mange bliver mere afslappede, når der er musik i rummet, og musik kan derfor gøre din frokostpause endnu mere afslappet.

Sørg dog for at forhøre dig hos dine kollegaer, så du er sikker på, at de også gerne vil lytte til musik i deres pause. 

Musik i din fritid

Hvis du er vild med musik, er din fritid garanteret også pakket med musik i baggrunden. Her gælder lidt de samme ”regler”. Hvis du skal koncentrere dig om noget, er det en god idé at fravælge det høje tempo i musikken og i stedet vælge noget mere roligt. Skal du blot slappe af, kan du vælge præcis det musik, du foretrækker.

Du kan også overveje at lære at spille på et instrument selv. Der er ikke noget, der kan samle familie og venner, som en sommeraften med guitarspil foran bålet. Eller måske kan du lære at spille julesangene på klaver, så familien kan samles om det juleaften.

Musik samler folk, og for dig selv personligt, vil du med stor sandsynlighed finde ro ved at sidde at spille for dig selv eller sammen med andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *